Як вибрати двоспальний матрац

На чтение
4 мин
Просмотров
70
Як вибрати двоспальний матрац

При виборі двоспального матраца слід враховувати кілька важливих критеріїв: розмір, твердість, матеріал, бренд та якість, гарантія. Загалом, важливо звернути увагу на всі ці аспекти при виборі двоспального матраца, щоб забезпечити собі комфортний сон та правильну підтримку для вашого тіла.

Вибір правильного матраца є ключовою складовою комфортного відпочинку. Особливої уваги при цьому заслуговують двуспальні матраци, які володіють здатністю забезпечити комфортний відпочинок для двох осіб. У цій статті ми розглянемо, чому такі аксесуари є ідеальним вибором для пар, та на які характеристики потрібно звертати увагу перед покупкою. А якщо ви хочете швидко купити якісний ортопедичний матрац з доставкою по Україні, переходьте за посиланням — https://matroluxe.com/matrasy-ortopedicheskie/spalnyj-razmer/dvuspalnye/.

Основні різновиди двоспальних матраців

Існує декілька основних різновидів таких виробів:

  • пружинні — мають внутрішню систему пружин, які забезпечують підтримку та комфорт. Можуть бути залежними та незалежними. Перші є більш доступними за ціною, а другі — мають анатомічний ефект;
  • безпружинні — це звичайні матраци, що підходять для будь-яких ліжок. Проте зручність та підтримку в них забезпечують різноманітні наповнювачі;
  • тонкі — використовуються для підвищення комфортності основного спального місця. Мають висоту 4-8 см та виготовляються із екологічно чистих матеріалів.

як вибрати двоспальний матрац

Критерії вибору двоспальних матраців

Вибір двоспального матраца є важливим завданням, оскільки від цього залежить якість вашого сну та загальний комфорт. 

Ми радимо враховувати наступні характеристики:

  • Тип конструкції. Виріб може бути пружинним або безпружинним. Перший тип має внутрішню систему пружин для підтримки тіла. Безпружинні моделі відрізняються зручністю, адаптивністю та безшумністю.
  • Розміри. Обирайте розміри відповідно до ваших потреб та габаритів ліжка. Зазвичай двоспальні матраци мають ширину від 140 до 180 см і довжину від 190 до 200 см.
  • Наповнення. Для виготовлення такої продукції використовуються різноманітні матеріали. Найпопулярнішими серед них є латекс, пінополіуретан, кокосова койра, піна з пам'яттю тощо. Вони мають різні властивості та впливають на жорсткість спальної поверхні.
  • Жорсткість. М'які моделі надають більший комфорт людям худорлявої статури та похилого віку. Середня жорсткість є універсальною та підходить більшості користувачів. Жорсткі матраци забезпечують відмінну підтримку споживачам з великою вагою та захворюваннями спини.
  • Навантаження. Перевірте, яке максимальне навантаження може витримати поверхня, щоб визначити її довговічність та стійкість до деформацій.

Властивості наповнювачів для двоспальних матраців

Наповнювачі двоспальних матраців грають ключову роль у забезпеченні комфорту та підтримки під час сну. 

Різні матеріали мають свої особливості, переваги та недоліки:

  • Пінополіуретан. Це популярний матеріал, що використовується в багатьох матрацах. Він є еластичним, легким, стійким до деформації та доступним за ціною.
  • Кокосова койра. Виготовляється з волокон кокосової шкаралупи. Забезпечує вентиляцію та відмінну підтримку. Екологічно чистий наповнювач, що добре вентилюється, стійкий до вологи.
  • Натуральний латекс. Для виготовлення використовується молочний сік тропічної гевеї. Латекс відомий своєю еластичністю та природною вентиляцією. Дуже комфортний, витримує вплив часу, надає дбайливу підтримку.
  • Memory Foam. Цей наповнювач реагує на температуру тіла, адаптуючись до його контурів. Відмінно розподіляє тиск, забезпечує високий рівень комфорту, сприяє правильному положенню тіла.

Термоповсть. Має в складі натуральні та синтетичні волокна, скріплені між собою методом гарячого пресування. Матеріал наділяє двоспальний матрац жорсткістю та ортопедичними властивостями.

admin logo

Всем привет! В этом блоге мы выкладываем полезную информацию на тему як правильно вибрати ортопедичний матрац. Если у вас есть вопросы или темы, которые мы еще не успели раскрыть в нашем блоге - пишите об этом в комментариях.

Оцените автора
( 1 оценка, среднее 5 из 5 )
Оставьте комментарий. Ваше мнение очень важно для нас.
socpublic